Modni krznar "Gordan Dvoravić"

Bunda je svevremenski klasik: Na što obratiti pozornost prilikom kupnje?

U zimskim danima, nema potrebe za nošenjem slojeva i slojeva odjeće kad sve možete riješiti jednim potezom – krznenim komadom. Kvalitetna bunda ili kaput od krzna jedan je od skupljih dodataka garderobi pa je kupnja bunde investicija. No, investicija koja traje godinama jer krzno ima svevremenski karakter, a ako je pravilno odabrano i dobro se tretira, nosit ćete ga godinama.

Ako odlučite da je bunda novo (modno) ulaganje, prvi korak u kupnji je posjet kvalitetnoj krznariji. U krznariji Dvoravić nudimo gotove proizvode, usluge čišćenja i popravaka. Najpopularnija usluga je izrada kaputa, bundi i drugih predmeta od krzna po mjeri. Zahvaljujući tradiciji dužoj od 70 godina i znanjima koja se generacijski prenose, nudimo odgovor na pitanja i nedoumice vezane za kupnju bunde i drugih krznenih stvari.

Krzno od nerca kao najpopularniji izbor

Kupnja bunde je proces koji može i potrajati, baš jer je riječ o ulaganju pa želite ono najbolje. Za početak, razmislite u kakvo biste krzno voljeli uložiti. Najpopularnije je krzno od nerca, svojevrsni “standard” u krznariji. Lagano je, gusto i mekano, a od njega mogu nastati i klasični i trendovski komadi. Popularno je i lisičje krzno nosivo na razne načine, zatim zečje koje je posebno mekano. Krzno rakuna koje slovi kao jedna od najizdržljivijih opcija.

Pri odabiru, vodite računa o tome da se krzna razlikuju po teksturi, boji i načinu brige. Ne ustručavajte se dotaknuti krzno kako biste izabrali donijeli ispravnu odluku. Pravo krzno pruža mekan i svilenkast osjećaj pod prstima. Svaki krzneni komad treba imati oznaku koja pokazuje vrstu krzna i njegovo porijeklo. U krznariji Dvoravić koristimo krzna iz Skandinavije i s ostalih ekoloških farmi.

Prilagodite model životnom stilu

Kad ste odabrali vrstu krzna, idući je korak model kaputa ili bunde. Pritom, prije svega, mislimo na dužinu. Tako su za hladna podneblja idealni dugački modeli koji sežu ispod koljena, a kraće varijante ili jakna s krznom odličan su izbor ako tražite “statement” dodatak garderobi ili kaput s kojim ćete zaokružiti izdanja za formalne, no i svakodnevne prigode.

Osim krznara koji će vam pomoći sa svojim savjetima, najbolji saveznik pri kupnji je ogledalo. Vjerujte odrazu u ogledalu – mora vam se svidjeti ono što u njemu vidite, kao i osjećaj koji vam kaput ili bunda pružaju dok ih isprobavate. Sagledajte kako vam krzno pristaje iz svih kuteva, povedite i pratnju koja će pružiti konstruktivan komentar. Ako birate kaput za svaki dan, ponesite u kupnju ono što najčešće nosite. Sako, majica ili pulover pomoći će vam pri odluci jer ćete tako biti sigurni da će novi krzneni komad dobro pristajati s odjećom koju inače nosite.

Pročitajte još