Modni krznar "Gordan Dvoravić"

Bunda ili krzneni kaput – modna investicija nosiva godinama

Bunda ili raskošan krzneni kaput oličenje su glamura. Podsjećaju na zlatno doba Hollywooda, a u zimsku garderobu donose dozu svevremenske elegancije i klasike. Pritom ispunjavaju svoju svrhu pa griju i u najhladnijim zimskim danima. U promjenjivom karakteru mode trendovi dolaze i odlaze na mjesečnoj bazi. Zato je vrijedno razmisliti o komadima koji odolijevaju njihovoj prolaznosti i u garderobi ostaju godinama. Tu se ističu bunde i krzneni kaputi, klasici koji se, uz pažljivu brigu, mogu ostaviti i u modno nasljedstvo.

Svevremenski klasik za sve prilike

I dok se popularnost raznih vrsta krzna mijenja iz godine u godinu, sama ideja nošenja krznenih komada je vječna. Tu ne govorimo samo o bundi ili kaputu, nego i dodacima poput kape, odnosno šubare. Želite li komad nosiv godinama, opredijelite se za klasiku koja će odgovarati odjevnim kombinacijama u različitim prigodama. Bilo da je riječ o formalnoj svečanosti koju prati dress code, večeri kad ste odabrali nositi elegantnu haljinu i salonke ili hladnom zimskom danu kad birate hlače i džemper, krzneni kaput zaokružit će svaku od tih kombinacija. Čak i ako promijenite stil kroz godine, kvalitetan krzneni kaput ili bunda sjajno će popratiti tu promjenu baš zato jer ih prate epiteti klasičnih i svevremenskih.

Razmišljate li o kupnji krznenog predmeta, na takvu kupovinu treba gledati kao na modnu investiciju. Bunde i kapute od krzna prati i visoka cijena, no riječ je o dobrom ulaganju jer krznene komade nećete zaboraviti u novoj sezoni, već ćete im se rado vraćati iz godine u godinu. Uz pažljivu brigu, redovito čišćenje i održavanje kod krznara, mogu trajati čak i desetljećima.

Grije, lako se stilizira i nosi notu glamura

Jedna od prvih stvari koja mnogima padne na pamet na spomen bundi je i toplina koju pružaju. Upravo je to najveća prednost krznenih komada jer u zimskim danima estetika pada u prvi plan pa je na prvom mjestu da jakna ili kaput koji smo odabrali griju, bez obzira na minuse. Nema boljeg izvora topline od kvalitetnog krznenog kaputa. Takvo je krzno posebno mekano i glatko, a osim što grije, ono je i udobno. Vrijedi spomenuti i glamuroznu notu koju sa sobom nose krzneni komadi pa ostavljaju dojam raskoši i luksuza.

Krzna su danas dostupna na ekoloških farmama diljem svijeta, a još jedna prednost krznenog kaputa je i njegova svestranost. Osim što je moguće birati između različitih vrsta kvalitetnih krzna, modni komad možete stilizirati na različite načine i tako mijenjati njegov izgled. Onog trena kad poželite promjenu, možete se posavjetovati s krznarom oko prekrajanja kaputa kako biste zajedno osmisilili izgled i funkciju novog krznenog modnog favorita.

Pročitajte još